KookJij

Recept voor Burfi (zachte melktoffee)

Een heerlijk burfi (zachte melktoffee) recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: ?? personen
Categorieën:
  1. > Taarten, gebak & ijs - Gebak
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: India
Keuken: Oosterse
Bron: goede vriend
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

Giet de melk in de pan en zet de vlam hoog.
Als de melk omhoog begint te komen, draai je de vlam laag.
De melk blijft gelijkmatig koken, zonder omhoog te komen.
Het inkoken vergt GEDULD; het duurt ± 45 min.
ROER REGELMATIG EN GELIJKMATIG, zodat de melk niet aanbrandt (vind je het niks, draai dan de vlam lager, maar blijf roeren!).
Als de melk op een pasta gaat lijken en je er sporen in kunt trekken, voeg dan de suiker en de boter toe.
Breng alles weer aan de kook en blijf roeren tot de BURFI erg dik en kleverig wordt.
Doe de Burfi in een schaal.
Als het aardig afgekoeld is, vorm er dan een vierkante koek van van 2½ cm dik.
Als de koek helemaal is afgekoeld,snijd er dan kleine blokjes van.

Mijn kookverhaal (Barbara Metz-Saffrie)

Burfi is van zichzelf al lekker, maar je kan er nog een smaakje aan toevoegen, maar dat moet je doen als de Burfi dik en kleverig gaat worden.
Gemalen noten, vanille-essence, (geroosterde) kokos of gemalen kardemonzaadjes.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Barbara Metz

Barbara Metz zegt:
Nou Faryel,dàt heb ik nooit geprobeerd en ik kan er dus niets over zeggen.
Je zou het moeten uitproberen en dan met een heel kleine hoeveelheid..
Succes
Faryel Laigsingh

Faryel Laigsingh zegt:
Kan je in plaats van volle melk ook melkpoeder gebruiken??
raveena

raveena zegt:
Dit is mijn favoriete eten.
Barbara Metz

Barbara Metz zegt:
Het is de kunst om te blijven roeren, het duurt een tijdje maar het lukt wel, hoor. Succes!!
Chantal

Chantal zegt:
Nou, dit recept vind ik maar niks, want de melk word niet dik bij mij??