KookJij

Recept voor Brochettes van Blauwe van Vlaanderen met huisgemaakte kruidenmayonaise

Een heerlijk brochettes van blauwe van vlaanderen met huisgemaakte kruidenmayonaise recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: carrefour
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

  1. Hak de dragonblaadjes fijn. Snipper de bieslook. Giet de eierdooier en de mosterd in een mengkom en kruid met peper en zout. Giet de olie erbij terwijl je het mengsel stevig opklopt tot mayonaise. Voeg het citroensap toe en meng. Dek af met huishoudfolie en zet in de koelkast.
  2. Snij elke steak in de lengte doormidden en daarna in grote stukken. Pel de uien en snij in kwarten. Verwijder de steel, de zaden en de witte vliezen van de paprika. Snij het vruchtvlees in grote stukken. Prik afwisselend een stuk rundvlees, paprika en rode ui op brochettespiezen. Kruid met peper en zout.
  3. Bak de brochettes 8 tot 10 min in een ingevette gietijzeren grillpan of op de rooster van de barbecue en keer ze maar een keer om. Serveer de brochettes op een bedje van rucola, samen met de huisgemaakte kruidenmayonaise.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst