KookJij

Brabantse hachee

Een heerlijke stoofpot voor de wintermaanden!
Recept van:
Bereidingstijd: 180 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: libelle
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Brabantse hachee te bereiden

Bestrooi het vlees met zout en peper en bak het in boter in 10 minuten rondom bruin. Schep het vlees uit de pan en houd het warm. Bak ui en knoflook 8 minuten in het achtergebleven braadvet. Leg het vlees terug in de pan, strooi de bloem erover en schep alles goed om. Verwarm de bouillon en schenk deze in de pan. Voeg ontbijtkoek, kruidnagels, laurier en azijn toe en laat de hachee afgedekt op zacht vuur 21/2 uur stoven. Serveer de hachee met gekookte aardappelen of een romige aardappelpuree.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

ctol-hoedt

ctol-hoedt zegt:
heb het gegeten en het was overheerlijk
Anna

Anna zegt:
Hallo Titjan,
Als je een account hebt aangemaakt kun je naar hartelust printen door op het "printicoontje" (boven in de balk) te klikken.
Veel plezier op KookJij en fijne feestdagen!!

Groetjes,
Anna
KookJij.:o
titjan

titjan zegt:
Beste leden, ben pas nieuw op deze site. Maar hoe krijg ik een recept uitgeprint?
rob

rob zegt:
Staat lekker te pruttelen mmm ruikt ouderwets zoals vroeger. `Heb er wel wat aan toegevoegd; 250 dl rode wijn Cote du Rhone en lekker wat champignons gebakken dat gaat er straks als laatste in. En een mensel van rode en witte uien. En met rijst is het ook heel lekker ipv aardappelen. Rob "love to Cook"
Liske

Liske zegt:
Een paar aardappelschijfjes erin doet wonderen(kun je er naderhand uithalen) of voeg een lepeltje suiker toe.
suzette

suzette zegt:
Mijn pannetje hachee staat ook op maar ik heb het iets te zout gemaakt. Hoe los ik dit op. gr. suzette.
paula

paula zegt:
Nou m'n pannetje hachee staat al te pruttelen hoor,zo nog even na de winkel want ik heb geen ontbijtkoek in huis,en dat doe ik dan het laatste half uur er bij.mmmmmmmmmmmm
netje

netje zegt:
Lijkt me erg lekker. Ik ga het een keer proberen.;)
Angela

Angela zegt:
De vleesbouillon kun je gewoon met bouillonblokjes aanmaken.
djmagich

djmagich zegt:
Bouillonblokjes?
W.Avontuur

W.Avontuur zegt:
Hoe kom ik aan die 3/4liter vleesbouillon?
deborah

deborah zegt:
Ik vond het overheerlijk!!!!;)
theresia

theresia zegt:
Zoals altijd van MARIJKE...Super, we hebben weer gesmuld!:);)
jeroen

jeroen zegt:
Wauw... wat een smaak.
Gweldig recept. Zelfs voor iemand met twee linker kookhanden ("het eten is klaar als het rookalarm afgaat")
Super bedankt voor dit recept.
jeroen

jeroen zegt:
Nou, de pan staat nu op vuur. Over 2,5 uur weet ik meer. Ben reuze benieuwd.