KookJij

Zoetzure Kip op Oosterse wijze

Een heerlijk zoetzure kip op oosterse wijze recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Dieet & Slank - Hoofdgerecht
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: sosiesje
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Zoetzure Kip op Oosterse wijze te bereiden

Bereiding: in de stoomketel is 15 min( in een gewone pot 45 min sudderen)

Bak de kip bruin in boter of een mengeling van boter en olijfolie;
Doe er de gesneden rode uien bij, laat even glasseren.
Doe er de pot kriekenkonfituur de piekels de rode wijn en de tomaten bij (tot de kip half onder staat) roer door elkaar en proef even of het zoet genoeg is, anders naar smaak suiker bijdoen.
Proef ook of het zoet zure in evenwicht is.

Doe de stoomketel dicht en laat ongeveer 15 min stomen
kan zowel met rijst als verschillende soorten aardappelbereidingen gegeten worden


Dien op per schotel, of in een grote kom met bruingebakken kroketten uit de diepvries of zelfgemaakt als je zin hebt. Het kan ook met rijst.



Dranksuggestie: rode wijn of kriekenbier van liefmans of lindemans

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

AnnikaT

AnnikaT zegt:
Pickles zijn ingemaakte groenten (zoetzuur) met inderdaad mini bloemkoolstukjes en mini maiskolfjes etc. Piccalilly is de gele sausvariant die jij bedoelt denk ik, sosiesje. (mooie naam)
sosiesje

sosiesje zegt:
kriekenconfituur is jam met kersen denk ik in Nederland, en ik denk toch dat pickles ook hetzelfde is als in belgie. het is gelig van kleur en van het merk devos lemmens is die heel lekker smaakt zoet zuur en er zitten stukjes bloemkool(heel fijn, je ziet het bijna niet)in er zitten ook kleine zilveruitjes in en mini augurken, wij belgen eten dit ook bij frieten als fritesaus zoals mayonaise:)
enilorac

enilorac zegt:
Er zijn wel meer taalverwarringen, soms komisch en soms voor de hand liggend. Pickels lijken mij augurken (engels) en een stoomketel is natuurlijk een snelkookpan . . . . :)
Handig zou zijn een nederlands/vlaamse lijst kookbegrippen als bijlage of pagina :), groetjes, Caroline
anniesjoop

anniesjoop zegt:
wat zijn piekels?
sosiesje

sosiesje zegt:
bametz-saffrie
Sorry, ik was vergeten dat dit een Nederlandse site is bij jullie noemen ze krieken kersen denk ik.
bametz-saffrie

bametz-saffrie zegt:
Lijkt mij lekker,maar wat is kriekenconfituur? Het lijkt me een jam,maar ik heb er nog nooit van gehoord. Gr. Barbara