KookJij

Zoete chilisaus

Een heerlijk zoete chilisaus recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 20 personen
Categorieën:
  1. > Sauzen & dressings - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Indonesie
Keuken: Oosterse
Bron: Vereheijden des Celles
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Zoete chilisaus te bereiden

Zoete chilisaus (heerlijk bij de lemper en bapao)
Peper en knoflook fijn maken en alles er bij doen, behalve maizena, doe het mengsel in een pan en breng aan de kook op een matig hoog vuur, een half uurtje laten sudderen.
Daarna al roerend de maizena erbij tot het een lobbig sausje is, en eventueel nog meer suiker toevoegen indien het te heet of te scherp is. In een uitgekookt potje doen, deksel erop potje omkeren en goed af laten koelen voor gebruik, na openen in de koelkast bewaren.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Charlotte Verheijden des celles

Charlotte Verheijden des celles zegt:
Als je de saus warm in een uitgekookt potje heb gedaan en op de kop heb laten afkoelen dan zuigt deze zich vacuüm as een pot jam, dus lang houdbaar na opening nog wel enkele weken.
Ik heb nog geen bederf ondervonden.
Fendy

Fendy zegt:
Lijkt me heerlijk Charlotte, ga ik vast maken.
Nog een vraagje, hoe lang kan ik het in de koelkast goed houden?

groetjes Fendy