KookJij

Zoete aardappelen

Een heerlijk zoete aardappelen recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Vergeten Groenten - Bataat
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Esther's homepage
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Zoete aardappelen te bereiden

Zet de zoete aardappelen op met wat water en kook ze 5 minuten.
Zet de warmtebron wat lager, kook ze nog 5 tot 10 minuten tot ze gaar zijn en giet het water af.
Laat de zoete aardappelen iets afkoelen, pel ze en stamp of prak ze met wat boter en out.
Doe de puree in een schaal, bestrooi het met de chili en dien het direct op.

Zoete aardappelen zijn weer eens wat anders dan de gewone Keniase maagvuller, ugali of pap.
Ugali wordt meestal van maïs gemaakt, maar kan ook van gierst worden bereid.
In dat geval is de smaak iets nootachtig.
Op de shamba’s of boerderijen verbouwt men maïs, bonen, sukuma wiki (groene groenten), pinda’s, gierst, cassave en zoete aardappelen.
Daarnaast houdt men geiten en vetstaartschapen.
De staart is een delicatesse die gewoonlijk door de mannen wordt gegeten.



Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Antoinette de Groot

Antoinette de Groot zegt:
Is het niet lekkerder om hier groente, vis of vlees bij te serveren? Indien je dit zelf ook vindt, breidt dan het recept daarmee uit. Voor de lezers is dat makkelijker. M.vr.gr.,
Antoinette