KookJij

Zalm(gerookt) met Paprika-Mousse

Een heerlijk zalm(gerookt) met paprika-mousse recept uit de amerikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 90 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Voorgerechten - Koud
  2. > Hapjes - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Amerika
Keuken: Amerikaanse
Bron: Amerikaanse vrienden
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Zalm(gerookt) met Paprika-Mousse te bereiden

1).Zet de paprika's in een glazen schaal in een oven die op 185°C is voorverwarmd. Na ongeveer 45 minuten,wanneer de paprika's gaan rimpelen, schrompelen, zwart blakeren en gaan invallen, de schotel uit de oven halen, deksel op de schotel doen en wachten tot de paprika's volledig zijn afgekoeld. Ze zijn dan vrij gemakkelijk te pellen en ontzaden.
2).Doe in de blender de geschoonde paprika's, de mascarpone, de eieren en pezo naar smaak en draai tot een gladde homogene mousse.
3).Beboter de timbaaltjes, vul ze met de paprikamousse en zet ze in een pan/schaal of iets dergelijks en giet heet water in de pan/schaal tot de timbaaltjes voor 2/3 in het water staan. Dek de timbaaltjes af met beboterd bakpapier en schuif het geheel in de oven die nog op 185°C aan staat. Bak de timbaaltjes met mousse hierin gedurende ongeveer 20 minuten en haal ze dan uit de oven. De mousse moet enigszins "vastelastisch" zijn. Laat ze ± 5 minuten staan en verwijder het bakpapier. Laat niet volledig afkoelen (je krijgt ze dan lastiger uit de timbaaltjes).
4)Bedek alle timbaaltjes met een schijfje gerookte zalm en keer de timbaaltjes om op een bordje om ze uit het timbaaltje te storten op dat bordje en bedek ze met het andere schijfje gerookte zalm.
5).Nu nog de ansjoviscrème:
a).de ansjovis fijnprakken met het uitje in het limoensap en even goed homogeen pureren.
b).Door de ansjovis-prut de mayonaise blenderen en op smaak brengen met vers gemalen peper.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

OPDIENEN: Op een bordje, versierd met een toefje groen. Op elk hoopje mousse met gerookte zalm een dot ansjoviscrème.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

deuxchapeaux

deuxchapeaux zegt:
enilorac,Beste Caroline,dank voor al je enthousiasme.
Jan A.
enilorac

enilorac zegt:
Oh, dit is ook een beauty!
Printer staat alweer aan!
Dankjewel!
Groetjes, Enilorac