KookJij

Witloof met hesp en of zalm

Een heerlijk witloof met hesp en of zalm recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Ovenschotels
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Recept ontvangen tijdens mijn opleiding.
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Witloof met hesp en of zalm te bereiden

De onderkant van de stronkjes witloof afnijden en het bittere hart van de stronk wegsnijden.
De stronkjes in hun geheel circa 20 min koken tot ze volledig gaar zijn.
Laten uitlekken en langsdoorsnijden en aandrukken, zodat het meeste vocht eruit is.
Rond iedere 12 halve stronkjes ofwel een plakje ham of een plakje zalm rondwikkelen.
6 halve stronkjes met ham in een ovenschotel leggen en 6 met zalm in een andere ovenschotel.
Witte saus met gemalen kaas klaarmaken en over de stronkjes gieten. Als vloeistof bij de bereiding, gebruik het kookvocht.
Bedekken met gemalen kaas.
15 min in de oven klaarmaken.

Mijn kookverhaal (Alfons Van de Mieroop)

Ik geef de voorkeur aan zalm ipv de normale gekookte ham.
Het overgebleven kookvocht kan je gebruiken voor een vegetarische groentensoep te maken.
Opdienen met bv aardappelpurée of gebakken aardappeltjes.
Witte wijn, rosé of champanoise drank serveren.
Is moeilijk te bewaren in diepvries, omdat bij ontdooien de typische smaak verdwijnt.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst