KookJij

Waterzooi van griet met witloof

Een heerlijk waterzooi van griet met witloof recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: lekker van bij ons
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Waterzooi van griet met witloof te bereiden

Snijd de schoongemaakte wortelen en prei in kleine blokjes. Doe hetzelfde met vier stronkjes witloof.

Stoof de groenten in 3/4 van de boter. Overgiet met de visbouillon en laat 20 minuten zachtjes koken. Intussen kunt u de rest van het witloof halveren en stoven in de rest van de boter.

Bereid de mosselen en haal ze uit de schelp.

Klop de eierdooiers los in de room en zet apart.

Snijd de filets in repen en laat 2 minuten pocheren in de soep. Schep ze eruit en verdeel over 4 voorverwarmde borden.

Doe hetzelfde met de groenten uit de soep, het gebakken witloof en de mosselen.

Voeg het eiermengsel toe en breng al roerend tot bij het kookpunt. Haal van het vuur en voeg het citroensap en de peterselie toe.

Breng op smaak met peper en zout.

Giet in de borden en garneer met de garnalen.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

derbyke

derbyke zegt:
Waarom niet van kerkhoven,het voornaamste is dat het smaakt :);):p
van kerkhoven

van kerkhoven zegt:
ik print het uit en ga het maandag allemaal kopen en dan maken!wij zijn viseters!! ziet er zo smakelijk uit he? wij kunnen in Spanje geen grijze garnaaltjes verkrijgen, mogen dat er de gewone grote dan zijn???