Recept
« Terug naar recepten
Warme brie met een waaier van gepocheerde peer
PT35M
Warme brie met een waaier van gepocheerde peer
Een heerlijk warme brie met een waaier van gepocheerde peer recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
35 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
eigen kookclub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Warme brie met een waaier van gepocheerde peer te bereiden
Kook de ijn in tot de helft en bind met een beetje aardappelmeel.
Schil de peren en halveer ze.
Verwijder met een pommes parisienne het klokhuis.
Verwarm 1/2 liter water met de suiker, citroensap en opengenseden vanillestokje.
Pocheer hierin de peren afgedekt met een stukje vetvrij papier en met een temperatuur van 80 graden C. beetgaar.
Laat ze in het pocheervocht afkoelen.
Snij de afgekoelde en uitgelekte peren in waaiervorm.
Snij de roombrie in 4 puntjes.
UITSERVEREN:
Leg de perenwaaiers op de borden, evenals de puntjes brie.
Zet de borden in een op 100 graden C. voorverwarmde oven.
Haal ze uit de oven als roombrie vloeibaar begint te worden.
Schep de wijnsaus ernaast en garneer met plukjes tuinkers.
Schil de peren en halveer ze.
Verwijder met een pommes parisienne het klokhuis.
Verwarm 1/2 liter water met de suiker, citroensap en opengenseden vanillestokje.
Pocheer hierin de peren afgedekt met een stukje vetvrij papier en met een temperatuur van 80 graden C. beetgaar.
Laat ze in het pocheervocht afkoelen.
Snij de afgekoelde en uitgelekte peren in waaiervorm.
Snij de roombrie in 4 puntjes.
UITSERVEREN:
Leg de perenwaaiers op de borden, evenals de puntjes brie.
Zet de borden in een op 100 graden C. voorverwarmde oven.
Haal ze uit de oven als roombrie vloeibaar begint te worden.
Schep de wijnsaus ernaast en garneer met plukjes tuinkers.