KookJij

Vijgen met gesmolten geitenkaas

Een heerlijk vijgen met gesmolten geitenkaas recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: landanakaas.be
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Vijgen met gesmolten geitenkaas te bereiden

Kook de rode port met 3 eetlepels suiker en het kaneelstokje in tot de dikte van een siroop.

Verwarm de oven voor (elektrisch: 200˚C / hetelucht: 175˚C / gas: stand 3). Snijd de vijgen aan de bovenzijde kruislings in tot iets voor de helft. Rasp de Landana geitenkaas oud en verdeel de kaas over de vijgen. Zet de vijgen ca. 6 minuten in de oven. Smelt 50 gram suiker met de boter tot hij licht gaat kleuren. Voeg de walnoten toe en karameliseer de noten goudbruin.

Haal wat blaadjes witlof van de stronkjes en druppel wat olijfolie over de blaadjes. Haal de vijgen uit de oven en laat ze afkoelen tot lauwwarm. Leg op elk bord een aantal blaadjes witlof en serveer de vijgen met de walnoten erop.

Garneer met de portsiroop.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst