KookJij

Verrassende aardappelpuree

Een heerlijk verrassende aardappelpuree recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Verrassende aardappelpuree te bereiden

-De aardappelen koken met het bouillonblokje.
-Afgieten en de roomboter, melk en paprikapoeder erbij doen en alles goed fijnstampen tot je een smeuige massa hebt.
-Even proeven en afkruiden met paprikapoeder, peper en zout naar smaak.
-De puree overdoen in een ovenschaal.
-De paprikachips in een zak goed fijn stampen.
-De puree bestrooien met de geraspte kaas en daarna met de paprikachips.
-In een voorverwarmde oven van 200C zetten tot de kaas gesmolten is.

Mijn kookverhaal (monique ottenbros)

De kaas kan je eventueel weglaten als je daar niet van houdt.
Dan zet je de schaal ongeveer 15 minuutjes in de oven.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

apu

apu zegt:
@grietje56, dankje wel! Laat me weten hoe het beviel?:):);)
apu

apu zegt:
@gerard van der leeuw;
er is geen verschil tussen een pureeknijper en stampen, om een puree luchtiger te krijgen moet je er 2 eieren in doen en met een mixer opkloppen! Je hebt het verder over aardappelschijfjes, maar die komen in dit recept niet voor....;) verder lijkt me jou tip van ganzenvet lekker, maar dan word dit recept al gauw te zwaar en te vet aangezien het door de roomboter en chips al vrij "zwaar" word! Maar idd, zoals grietje al zei, open een eigen account hier en plaats je recepten? Zijn we altijd blij mee! Hoe meer zielen hoe meer vreugd he. Haha!:):);)
grietje56

grietje56 zegt:
Monique, ik heb ook je andere aardappelpuree recept gelezen en toegevoegd aan mijn favorieten! :)
@Gerard: misschien een goed plan om jouw 'eigen' recepten hier te plaatsen?
Een ieder heeft een 'eigen' smaak en wellicht dat jouw recepten ook worden bereid wanneer je ze plaatst? ;)
Voorlopig ga ik even voor die van Monique :)
Gerard van der Leeuw

Gerard van der Leeuw zegt:
Niks stampen; gebruik een pureeknijper: veel luchtiger. Verder prima recept. Ik ben niet dol op aardappelschijfjes, maar zo kan het er mee door. Maar ik maak ze zelf: aardappelen zeer dun schillen, in ganzenvet lasten borrelen tot gaar. Heerlijk en niet ongezond.