KookJij

Verborgen kippefilet in spitskool op een bedje van rijst en groenten

Een heerlijk verborgen kippefilet in spitskool op een bedje van rijst en groenten recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Derbyke & Elmo
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Verborgen kippefilet in spitskool op een bedje van rijst en groenten te bereiden

Kippefilets goed aanbakken kruiden met curry poeder en méditerrané specerijen.
De 8 spitskoolbladeren blancheren tot men ze kan oprollen.
De kippefilets in de spitskoolbladeren draaien en aan weers zijden aanbakken in de jus van de kip.
Leg dit geheel in een vuurvaste schotel en kruiden met peper, zet in een voorverwarmde oven van 180gr en laat afgedekt 60min bakken. (controleer of de kip gaar is)
Rijst koken in ruim water met een kippebouillonblokje.
Gesneden groenten opstoven in de braadpan van de gevulde kool en bijkruiden met méditerrané specerijen.
Voor de saus:100ml kippebouillon en 100ml fonds van gevogelte laten opkoken en wat curry poeder toevoegen. Desnoods een beetje binden.
Dresseer dit alles op bord.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

derbyke

derbyke zegt:
Dank je Hans . Groetjes van je weet wel wie :);):p
hns

hns zegt:
spannend gerecht, leuke ingredienten. mvg H+B:):)