KookJij

Uienconfituur

Een heerlijk uienconfituur recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 8 personen
Categorieën:
  1. > Hapjes - Amuse
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: niet bekend
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Uienconfituur te bereiden

Snijd de uien in ringen en stoof in wat boter, kruid met pezo, suiker bijvoegen, ongeveer 600 gram per kilo uien.
Rozijnen, ongeveer twee soeplepels per kilo uien.
Bevochtigen met de rode wijn tot de ui net onder staat en onder deksel ± 30 minuten zacht koken.
Flinke scheut azijn erbij en nogmaals 30 minuten, maar nu zonder deksel zacht laten koken.
Laten afkoelen en in jampotten in de koelkast bewaart dit zeer lang. Lekker bij paté en alle wit koud wit vlees (kip , kalkoen en zelfs bij een royale snede ham).

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

poesjes

poesjes zegt:
Hoeveel ajuinen gebruiken voor die ajuinkonfituur?