KookJij

Tomaten- komkommersalade (Domates Salatasi)

Een heerlijk tomaten- komkommersalade (domates salatasi) recept uit de balkan keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Turkije
Keuken: Balkan
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Tomaten- komkommersalade (Domates Salatasi) te bereiden

De tomaten en de komkommer afspoelen met water en droogdeppen.De tomaten en komommer in plakjes snijden.Beide ingredienten dakpansgewijs in een schaal leggen.De ui pellen en snipperen en over de plakjes tomaat en komkommer strooien.De groenten op smaak brengen met peper en zout en de verbrokkelde of kleingesneden feta erover verdelen.Het geheel met olijfolie,azijn en citroensap besprenkelen.De salade minstens 10-15 min.in de koelkast laten trekken.Van het serveren de plakjes tomaat en komkommer hussellen en met peper en zout en de versgesneden bieslook bestrooien.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Cathrien

Cathrien zegt:
Wat minder olijfolie erin, maar dat verzin je zelf wel....Heerlijk.
karina

karina zegt:
Inderdaad ieder zijn eigen.
Ik ga het straks maken.
lijkt mij heerlijk
:p
Wout

Wout zegt:
Wat een negatieve reacties allemaal. Ieder z'n eigen smaak toch. Doe je er toch gewoon wat minder olie over kom op zeg. Lekkere salade!!
ayse

ayse zegt:
Hoi Lambert
Begrijp mij niet verkeerd maar kopje olijfolie???en azijn :(;)
misschien bedoel jij een dopje olijfolie :D:D:p
Cem

Cem zegt:
Kopje olijfolie? Dit is geen Turks recept meer maar een Griekse olijven soep!
3 volle eetlepels olie en 1 volle eetlepel azijn is voldoen voor 2 personen salade.
dinotopia65

dinotopia65 zegt:
wat bedoelje met 1kopje olijfolie en 1/2kopje azijn hoe groot zijn de kopjes kun je niet wat minder olijfolie in doen