KookJij

Toast met Gesmolten Kaas (Welsh Rarebit)

Een heerlijk toast met gesmolten kaas (welsh rarebit) recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Brood - Gerecht
  2. > Snacks - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Engeland
Keuken: Europese
Bron: Engeland
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Toast met Gesmolten Kaas (Welsh Rarebit) te bereiden

*Smelt de boter in een pan met dikke bodem op middelwarm
vuur.
*Voeg toe de bloem en blijf roeren tot de bloem gegaard is en goudblond (± 5 minuten)
*Voeg toe het bier,de mosterdpoeder,de Worcester Sauce en Cayenne peper.Roeren en nog eens roeren tot het mengsel mooi gehomogeniseerd is
*Nu de geraspte kaas langzaam toevoegen en blijven roeren.Zodra de kaas gat smelten het vuur laag draaien.
Blijven roeren tot de massa glad is,gehomogeniseerd en
zonder klontjes.
*Schenk 1/4 van de massa op 2 toastjes en doe dat 4 maal.
Zet toast dan onder de grill en dien op wanneer de kaasmassa gaat bubbelen

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

Dit is de basis van de authentieke "Welsh Rarebit (of Rabbit)",
welke ik heb gekregen van een vrouw van een Engelse collega.Dwz,dat je van hieruit allerlei variaties kan aanbrengen
als je dat wilt.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst