KookJij

Tingling prawns

Een heerlijk tingling prawns recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 10 personen
Categorieën:
  1. > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: LECKER.de. Kookclub
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Tingling prawns te bereiden

Pel en snipper de ui en de knoflook.
Schil de gember en snijd hem zeer fijn.
Maak de chilipepers schoon, verwijder eventueel de zaadlijsten en hak de pepers zeer fijn. Verwijder van het citroengras de buitenste blaadjes.
Snijd de stengels in de lengte in en hak ze zeer fijn.
Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in ringen.
Was de koriander, schud hem droog en verwijderde blaadjes van de takjes,
Snijd de garnalen in de lengte in en verwijder het darmkanaal.
Spoel ze af en dep ze droog.
Vermeng op een plat bord de maïzena met wat zout en peper.
Verhit in een wok of ineen koekenpan met hoge rand een laagje van 1 cm frituurolie.
Wentel de garnalen in de maïzena en klop ze licht af.
Bak de helft van de garnalen aan beide kanten 1-2 minuten in de wok.
Neem ze uit de pan en laat ze op keukenpapier uitlekken.
Bak de rest van de garnalen op dezelfde manier.
Verwijderde bakolie.
Wrijf de wok schoon.
Verhit 3 el olie in de wok.
Bak daarin ca. 1 minuut al roerend de uien, de knoflook, de gember, de chilipepers en het citroengras.
Roer de suiker en de vissaus onder voortdurend roeren erdoorheen.
Schakel het fornuis uit. Roer snel de garnalen, de bosuitjes en de koriander erdoorheen.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

bertal

bertal zegt:
flavia,
Laat het je smaken, het was heerlijk op de kookclub. m.v.g. Bert:);)
flavia

flavia zegt:
Dit lijkt me erg lekker. Ik ben dol op garnalen. Thanks.:)