KookJij

Tete de veau

Nieuwsbrief aanmelden

Tete de veau

Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Belgische
Bron: Festival der Limburgse gerechten
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

Het vlees garen in de sterke bouillon.
Gebruikt u kalfspoulet dan rustig aanbraden.
Voeg de gesnipperde ui, de geperste knoflook en basilicum toe.
Als het vlees gaar is de tongen van het vel ontdoen en in stukjes snijden.
Snij de champignons in plakjes.
Gaar deze met de madeira, een flinke scheut worcestersaus en de soja ketjap in de bouillon.
Voeg de tomatenpuree en naar smaak zout en peper toe.
Laat wat boter smelten in een pan en voeg schep voor schep het meel toe om een roux te maken.
Bindt de tete de veau tot de gewenste dikte.
Heerlijk met rijst.
serveren met augurkjes en hard gekookte eieren.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept


bertal zegt:
Spronck:
Bedankt voor de leuke reactie:):)
m.v.g. Bert Allers

spronck zegt:
een heerlijke tete de veua.