KookJij

Tarte Tatin van Sjalotten

Een heerlijk tarte tatin van sjalotten recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 100 min
Personen: 6 - 8 personen
Categorieën:
  1. > Taarten, gebak & ijs - Taarten
  2. > Snacks - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Frankrijk
Keuken: Europese
Bron: Familie
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Tarte Tatin van Sjalotten te bereiden

1).Verhit de olie en de boter in een grote anti aanbak koekenpan. De voorgekookte sjalotjes op een laag vuur langdurig laten aanfruiten en zweten, zonder ze bruin te laten worden in een gesloten pan. Zo nu en dan roeren / omwerken (ongeveer 45 minuten).
2).Dan gaan de thijm en de azijn er bij.
3).Wanneer de azijn is opgenomen / verdampt / ingekookt, een glas rode wijn er bij doen en de suiker.
4).Blijven bakken en roeren tot de wijn verdwenen is.
5).Stort de uien in het ingevette bakblik.
6).Maak van het bladerdeeg 2 gelijke lappen, die net even groter zijn dan het oppervlak van het bakblik.
7).Leg 1 vel bladerdeeg over de uitjes in het bakblik en strooi daarover de geraspte kaas. Leg het andere vel bladerdeeg daarop, stop het als het ware in, zoals je een dekentje instopt in een ledikantje.Prik wat gaatjes met een vork in de bladerdeeg,zodat stoom kan ontwijken
8).Bestrijk dan het bladerdeeg met het ei en zet het geheel in de oven en bak het daar af gedurende 25 - 30 minuten.
9).Haal uit de oven ,laat even iets afkoelen en stort de taart op een grote platte schotel / schaal.
Snij in punten.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

Verdeel de punten over de borden en geef het bv bij een lekker stuk gebraden vlees.
Je kunt het als tussendoortje nemen, als snack serveren (Koud en warm) en als voorgerecht.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst