KookJij

Tajine met Kip

Een heerlijk tajine met kip recept uit de afrikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 120 min
Personen: 6 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Marokko
Keuken: Afrikaanse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Tajine met Kip te bereiden

Laat de kip marineren in olie en gehakte koriander.
Snijd de ajuin en de look grof en leg in de tajine.
Leg de kippenstukken er op en voeg de kruiden toe.
Giet er wat olie over en een glas warm water.
Plaats de gesloten tajine op het vuur.
Na ongeveer tien minuten controleren en eventueel wat water toevoegen.
De gereinigde, gewassen en grof gesneden groenten kan je er ook bijleggen.
Regelmatig controleren en water toevoegen, reken op 1 a 2 uur. Opdienen met brood.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Marleen

Marleen zegt:
@Willeke: ik doe er ongeveer een eetlepel van elk kruid in, gember en komijn iets minder, zwarte peper veel minder, maar dat hangt volledig van je eigen smaak af...groeten
Balou

Balou zegt:
Te weinig ervaring maar hoop daar verandering in te brengen.
willeke

willeke zegt:
Hoeveel van die kruiden heb je nodig? Een theelepel? Koffielepel? Een snufje? Het klinkt erg lekker en ook oorspronkelijk, dus wil het zeker uitproberen!!!
smokey

smokey zegt:
Ik ga dit proberen
rinske

rinske zegt:
dit gerecht opdienen op een groot bord met de resterende saus met groenten eroverheen. eventueel friet eroverheen gooien. niet met vork eten maar met brood dus.