KookJij

Tajine: knorhaan tussen het zeewierwoud

Een heerlijk tajine: knorhaan tussen het zeewierwoud recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Tajine
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Derbyke & Elmo
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Tajine: knorhaan tussen het zeewierwoud te bereiden

Knorhanen wassen en droogdeppen, smeer goed in met de tajinekruiden.
Grenailles in vier snijden.
Champignons in vier snijden.
Warm de tajine goed op een beetje olijfolie erin en bak de krieltjes even aan.
Zet het vuur zeer laag, voeg de wijn toe en kruid met de tajinekruiden. Deksel op de tajine, laat dit een 20 min. sudderen.
Voeg de champignons toe en de gekruide vis evenzeer de citroenschijven. De laatste 10 min de zeekraal, lamsoren en tomaatjes toevoegen. Wel zorgen dat de zeekraal en lamsoren in contact komen met het vocht ( deze worden anders zwart ).

Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)

Klik op foto om te vergroten.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst