KookJij

Suikerbrood

Nieuwsbrief aanmelden

Suikerbrood

Recept van:
Bereidingstijd: 120 min
Personen: 12 personen
Categorieën:
  1. > Brood - Bakken
Waardering:
Herkomst: Onbekend
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

In pan (of magnetron) boter laten smelten en iets laten afkoelen.
In pan (of magnetron) melk verwarmen tot lauwwarm.
In kom broodmix, zout, boter, kaneelpoeder, melk en eierdooiers mengen en op werkblad in ca. 10 minuten tot soepel deeg kneden.
Kom afdekken met plasticfolie en deeg ca. 10 minuten laten rijzen.
Deeg nogmaals goed doorkneden en afgedekt ca. 30 minuten laten rijzen.
Vorm dik invetten en binnenkant bestrooien met kristalsuiker.
Deeg uitrollen tot lap van 24 cm breed.
Kandijsuiker erover strooien en deeg oprollen.
Deeg in vorm leggen en nog ca. 20 minuten laten rijzen.
Intussen oven voorverwarmen op 225 °C of gasovenstand 5.
Brood in midden van oven in ca. 30 minuten gaar en goudbruin bakken (moet hol klinken wanneer u erop tikt).
Laten afkoelen. Serveren met boter.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept


lekkerbekske zegt:
Bedankt voor je reactie ina. Ik ben gaan zoeken, hoe die citroensuiker te maken is, want ik heb die hier in Canada nog niet gezien in de supermarket en vond een Amerikaanse site. Daarin wordt aangegeven, dat je de rasp van een grote citroen toevoegt aan ongeveer 500 gram suiker. Je doet dit in een luchtdichte container en laat dit dan minstens een uur staan vóór het te gebruiken. Het kan zo gewoon in de kast bewaard worden.

ina zegt:
Citroensuiker is gewoon in de supermarkt te koop.

Nele zegt:
Hoi,
ik heb eentje uit de Lidl en ben er tevreden over, verder heb ik daar ook geen kennis over, sorry! Je kan je deeg maken en dan afbakken in een gewone oven daarvoor. Groetjes

Marcia zegt:
Hi Nele. De broodrecepten zijn de moeite waard. Mijn eerste vraag waar vind ik de beste broodbakmachine. Tweede kun je i.p.v. een "busbrood " ook kleine bolletjes of kleine stokbroodjes van maken en hoe ga je vervolgens te werk .Dank je . Marcia

Kijk eens op Soezie Club, hebben fantastische broodmelen in de aanbieding, van kant en klaar, tot meel waar je alles zelf aan toe moet voegen. Voor allerlei soorten brood: wit, bruin, met pitten etc. Ook beschrijven ze broodbakmachines. In hun blad ook veel leuke recepten.
Redactie Kookjij.

lekkerbekske zegt:
Mijn vader gebruikte vroeger altijd citroensuiker in suikerbrood.Maar ik kan die niet vinden,dus gebruik ik wat citroenrasp en enkele druppels citroen essence.Die citroensmaak geeft een hele nieuwe dimensie aan suikerbrood.

moes zegt:
Bij de molens kun je glutenvrij witmix halen. Maar let wel op: de suiker met de hand kneden,de machine niet uitzetten, en het deeg er gewoon in terug doen, de suikerbits kunnen je bakblik beschadigen,
Succes

Simoon de Wit zegt:
Ik heb een gluten en lactose allergie en ben het nu aan het uitproberen met de allergie vervangers, ben benieuwd of het goed gaat lukken! Dankjewel voor dit recept, het ruikt al lekker!

jolanda zegt:
Ik ga dit brood maken zoals jij beschreven heb. Het ziet er in ieder geval lekker uit.
Bedankt.;)

janice zegt:
het suiker moet je gewoon kijken hoeveel je nodig hebt, ligt aan de vorm van het blik en hoe dik je strooit.
er staat wel hoeveelg klontjes erdoor gaan,
de rest is gewoon wat om het brood komt

Janneke zegt:
Lekkkkeerrrrrr :D