KookJij

Spitskool

Nieuwsbrief aanmelden

Spitskool

Recept van:
Bereidingstijd: 15 min
Personen: ??? personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Groenten
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Belgische
Bron: Mijn eigen recept.
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

Snijd de spitskool in vieren, verwijder de harde kern en snijd in reepjes van ca. 1cm.
Smelt de boter in een ruime pan, snijd ondertussen de ui in niet al te kleine snippers. Fruit de uien in de gesmolten boter, voeg de kerrie toe, roer goed om.
Voeg beetje voor beetje de spitskool toe en laat "smelten" tot dat alle spitskool toegevoegd is. Strooi er wat peper en zout over. Laat, onder voortdurend omscheppen, door en door warm worden. Het geheel moet lekker knapperig blijven.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept


Barbara Metz zegt:
Bak de spitskool in ,
arachideolie =pindaolie.
neem een ei per persoon,z+p,een theel.koffiemelk en roer dat door de kool.
Dan eet je Orak-Arik,met rijst en sambal.:p

maria1952 zegt:
Dit is heel lekker!:)

aap zegt:
Wat leuk;)

slaatje zegt:
Anna wat jij doet met spitskool doe ik met witte kool, ik doe er nog een 1/2 groentebouillonblokje bij dat is ook zo lekker. Groet Gerda :p:p:p

slaatje zegt:
Nee Nee, ;););)

hns zegt:
Nee, gerda. Ik neem je nooit in de maling, dit is echt origineel, zou niet durven h :):):)

Anna zegt:
;)Wat ik ook zo lekker vind, is om spitskool te roerbakken. Met magere spekblokjes en kummel. Ook super-simpel!!
Gewoon gekookt vind ik 't een beetje flauwe groente:p:p:p

slaatje zegt:
Dank je wel Anna. Voor de duidelijkheid, het is een simpel recept maar o zo lekker. ;):p;)

Anna zegt:
Aangepast, gerda:p:p
Groetjes,
Anna.

slaatje zegt:
Trouwens, het moet zijn 1 a 2 theelepels pittige kerriepoeder. :?:?:?