KookJij

Spies van Noorse zalm

Nieuwsbrief aanmelden

Spies van Noorse zalm

Recept van:
Bereidingstijd: 35 min
Personen: 1 personen
Waardering:
Herkomst: Noorwegen
Keuken: Europese
Bron: noorwegensite
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

De zalmfilet in grove blokjes snijden en aan de spiesen steken.
Citroensap, soja saus, wijn, suiker, sjalotje, knoflook en gember met staafmixer of keukenmachine tot een gladde saus maken.
De spiesen met deze saus insmeren en afgedekt, koel 12 uur laten marineren.
De marinade droogdeppen en de spiesen grillen.
De zalm moet aan de buitenkant bruin en binnenin nog iets rauw zijn.
De rest van de marinade inkoken en wat boter er door roeren.
De lente-uitjes en stukjes snijden en kort in water en boter stoven, afgieten en crème fraîche er door roeren.
Op smaak maken met zout en peper.
De zalm op een bord leggen, de saus er over scheppen en serveren met rijst of sla.


Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept


Anna zegt:
Het is aangepast in het recept, fam. 125 ml dus.;)

fam zegt:
Hoeveel creme fraice?