KookJij

Spaghetti Bolognese

Nieuwsbrief aanmelden

Spaghetti Bolognese

Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Pasta's
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

Pel voor de saus de uien en knoflooktenen en hak ze fijn . Verhit de olijfolie, fruit de gehakte uien en knoflook erin .
Voeg het gehakt toe en bak het al roerend ca. 5 minuten. Druk hierbij de stukjes gehakt met een vork fijn, kruid het met zout, peper en paprikpoeder. Voeg de tomaten en het vocht hieraan toe.
Maak de tomaten met een lepel een beetje kleiner. Voeg de tomatenpuree, rode wijn of water ca. 10 minuten koken. Roer de tijm en de basilicum erdoor.
Voeg voor de spaghetti wat olie aan het kokend gezouten water toe.
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar
[ al dente ], doe de pasta in een zeef en laat deze uitlekken.
Bestrooi het gerecht naar wens met Parmezaanse kaas.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept


vanessapilloni zegt:
Lekker.

miekie05 zegt:
Hoi, dit recept is overheerlijk. xxxx:):);)

Rico zegt:
Paul...ben jij dat? uit 4Vc ashram college????

Henk Roos zegt:
Helemaal top.

Paul zegt:
Heerlijk recept. Zelf heb ik drie kleuren paprika toegevoegd en sambal (naar smaak). Erg veel lof geoogst na de maaltijd. Simpel te maken maar het resultaat is top!;););)

bametz-saffrie zegt:
Tja,..om het gehakt de krokante structuur te laten houden,doe ik dat,maar misschien is het onnodig..:D

Liske zegt:
Waarom het gehakt uit de pan nemen? Dat lijkt me een overbodige handeling! Je gooit het er na 5 min. immers weer bij?

doriet zegt:
Heinz tomato fritto is een tomatensaus met kruiden maar zeker géén tomatenpuree maar verder lijkt het recept een heerlijke maaltijd.

Rico zegt:
moet het echt 70 minuten staan??

Anna zegt:
Dat kan Elmore,
Als je een account hebt en ingelogd bent, klik je op het envelopje, rechtsboven.
Groet,
Anna
KookJij.