KookJij

Soto Ayam (indonesische kippensoep)

Nieuwsbrief aanmelden

Soto Ayam (indonesische kippensoep)

Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 8 personen
Categorieën:
  1. > Soepen - met Vlees
Waardering:
Herkomst: Indonesie
Keuken: Oosterse
Bron: Dit recept gekregen van een collegaatje van mij, Irene.
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

Kip in een ruime pan water koken samen met de salam en djeroek poeroet balderen, sereh, laos, de bouillionblokjes, wat zout en eventueel wat vetsin.
Ondertussen de so-oen in warm water laten weken tot het zacht is.
Knoflook, ui, kemirienoten, ketoembar, peperkorrels en gember fijnwrijven in een vijzel (oelekan, anders in een keukenmachine) en daarna in wat olie fruiten.
Als de kip gaar is deze pluizen/stukken maken.
Het gefruite mengsel, koenjit en de kip aan de bouillion voegen samen met de fijn gesneden prei, selderie en de so-oen (deze eventueel in korte stukken knippen).
Voor het serveren de salam, djeroek poeroet, laos en sereh verwijderen. (opletten dat je niet spettert, je krijgt de vlekken moeilijk uit je kleding)

Serveren met rijst, soep toevoegen dan wat gefruite uitjes, taugé en gekookt ei.

selamat makan! (smakelijk eten)

Mijn kookverhaal (Edwin Buttner)

Vind deze soto zelf erg lekker en wil dit daarom graag delen met anderen.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept


Anna zegt:
Graag gedaan, Christina. Ik zal een berichtje op zijn pagina plaatsen en dan is het afwachten. Normaal komt dit zelden voor. Wij wachten normaal even af of de 'plaatser" reageert; zo niet, proberen wij als team het probleem op te lossen.
Groetjes,
Anna.

Christina zegt:
Dank u Anna, netjes dat u een reactie geeft, er is toch leven op deze site ;)Nu nog van degene die het recept heeft geplaatst, want ik vind de vragen van andere wel relevant en het antwoord helemaal. Is er geen mogelijkheid om de person(en) erop te wijzen dat ervan hen wel verwacht wordt antwoord te geven op vragen van kook liefhebbers.
Groetjes,
Christina.

Anna zegt:
Hoi Christina, dit is inderdaad vervelend en niet iets wat wij nastreven. Het is prettig als de persoon die het recept heeft geplaatst een antwoord geeft op de vragen over zijn of haar recept.
Wij, als KookJij Team hebben daar ook niet altijd een antwoord op, helaas.
Wij proberen zo goed als mogelijk ieders vragen te beantwoorden.
Groet,
Anna
KookJij.

Christina zegt:
Ik zie dat er veel vragen worden gesteld maar niemand krijgt een reactie , wat heb je er dan aan als je via deze site iets vraagt. Ik wil ook graag iets weten , maar stel de vraag maar niet als er toch geen antwoord komt. Wel jammer.:(

Astrid klarenbeek zegt:
Hallo Edwin Buttner,
Even een vraag: hoeveel water moet je de kippenpoten in opzetten voor dit recept? En op het laatste moment begrijp ik het goed, toevoegen: eerst de vermicellirijst en dan de gefruite uitjes, taugé en gekookt ei. Doe je dan een heel ei?
Graag hoor ik dit even van je wij gaan dit zaterdag maken (3maart)
Groetjes en bedankt
Astrid Klarenbeek.

Lenhard Bakker zegt:
Ik voeg ook fijngesneden preiringetjes toe.

Naomi zegt:
hmm zou ik persooonlijk niet doen. Bij toko's kun je 9 van die 10 x alles halen wat hier beschreven staat.

hns zegt:
Hi Edwin
Wat een ingewikkeld recept. Zijn er ook eenvoudiger variaties? Je moet ook van alles in huis hebben.
Kun je bijv laos vervangen door gember?hans:):)