KookJij

Soep: kwartelsoep

Nieuwsbrief aanmelden

Soep: kwartelsoep

Recept van:
Bereidingstijd: 120 min
Personen: 2 pers personen
Categorieën:
  1. > Soepen - met Vlees
  2. > Soepen - met Groente
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Derbyke & Elmo
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

Ajuin in blokjes snijden.
Appel schillen en in blokjes snijden.
Appelsien in partjes verdelen.
Look zeer fijn snijden.
Aardappel in blokjes snijden.
Kwartel even aanbakken in boter voeg de karkassen toe.
Voeg de hierboven vermelde ingredienten toe en kruiden laat op een klein vuur zachtjes pruttelen regelmatig een beetje water toevoegen.
Na ongeveer 100 min de kwartel uit de bouillon halen houd even aan de kant en haal de karkassen evenzeer eruit.
Mix de bouillon en doe ze daarna door een passe-vite, Warm de soep weer goed op voeg de room toe.
Voor de afwerking: witloof zeer fijn snijden evenzeer het sjalotje de appelsien schillen en tussen de vliesjes het vruchtvlees verwijderen. De tomaatjes in vier snijden, verwijder het vlees van de kwartel.
Stoof heel even in een klein beetje boter het witloof samen met de appelsienpartjes en het fijn gesneden sjalotje. Als laatste het vlees toevoegen.
Serveer de soep zeer warm en werk af zeker niet vergeten de grana pandano en basilicum.

Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)

Klik op foto om te vergroten.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst