KookJij

Shoarma ovenschotel

Een heerlijk shoarma ovenschotel recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 2 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Karin Lotterman/ Maggi
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Shoarma ovenschotel te bereiden

Maak eerst alle groenten schoon en snijd ze in stukjes en doe ze voor het gemak even in schaaltjes. Laat het blikje sperciebonen uitlekken en doe ze ook even apart in een kommetje.
Maak ondertussen de Maggi aardappelpuree en laat die daarna afkoelen. Neem een roerbakpan en bak daar in de shoarma met een klein beetje olijfolie. Als het vlees gaar is doe je de gesneden groenten erbij en laat dit bakken tot de groenten een beetje zacht zijn.
Vet een ovenschaal in met wat boter. Leg eerst een laagje aardappelpuree op de bodem, daarna het shoarma/groentenmengsel, en sluit af met weer een laag aardappel puree. Strooi hierover nog wat geraspte kaas en laat dit gerecht ongeveer 20 minuten op 180°C in de oven verwarmen.

Eet smakelijk!

Mijn kookverhaal (Karin Lotterman)

Dit is gewoon een zelfverzonnen recept. Je kunt eindeloos varieren met de groenten en natuurlijk ook het vlees.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

nouki

nouki zegt:
@ djmagich

Heb het na lang zoeken toch kunnen vinden maar bedankt voor de tip:)

@ Karin Lotterman
Ik heb het gemaakt en ik mijn man en kinderen vonden het heerlijk!
djmagich

djmagich zegt:
Je zou er zelf ook wat (gedroogde) bieslook door kunnen doen. Zonder kan het (volgens mij) ook wel :)

Anouk

Anouk zegt:
Ik wil dit vanavond gaan proberen maar toen ik gisteren de inkopen ging doen zag ik dat ze de Maggi aardappelpuree crèmefresh met bieslook
niet hebben wel die zonder bieslook.
Kan je het ook met die doen?

Groetjes!
jacques joosten

jacques joosten zegt:
Van over koken, koken wij over en nog niet uit. :p :) :p:p:p:p:p
slaatje

slaatje zegt:
Dat is precies wat ik ook bedoel, er wordt soms zoveel uit z'n context getrokken dat men op den duur niet meer weet waar het ook al weer over ging. Voor mij is dit 'gesprek' gesloten maar ben wel benieuwd of er nog verdere reacties komen. Alvast een fijn en gezellig, culinair' weekend allemaal. Groetjes Gerda :);):p:D
Karin

Karin zegt:
Hahaha, wat een recept al niet teweeg kan brengen;):):p
slaatje

slaatje zegt:
PUNT. Betekent dit dat de discussie gesloten is? ;);););)
djmagich

djmagich zegt:
Mensen, laten we het even gewoon over het recept houden. Daar gaat het tenslotte om! Iedereen doet het op zijn eigen manier. PUNT.

Harry Löhr
KookJij.nl
franeke

franeke zegt:
alez mennsen......ieder zijn goesting en meningen verschillen toch, daarom zijn ze niet minder waard! positief blijven !!!!:p:D;)
jacques joosten

jacques joosten zegt:
Dit is pas echt leuk. Dus heel shoarma. Ja toch? Social Networking = :) & Jonnie levert geen 75 grams stukjes, alleen kwaliteit zonder druppetjes saus maar in de juiste hoeveelheid, dus geen plenzen op je bord. :p
AnnikaT

AnnikaT zegt:
En wat heeft dit nog met shoarma te maken, vers of niet?? Daar zul je geen shoarma op je bord krijgen, maar een stukje vlees van 75 gram met een druppeltje saus.
jacques joosten

jacques joosten zegt:
Jonnie heeft 18 koks die alles doen volgens zijn regels en hij proeft en bekijkt alles voor het wordt opgediend. Met die 18 koks doet hij per avond ca 45 couverts. Dus ga je daar à deux eten, staat daar dus één kok tegenover, plus schoonmaak + gebouw + apparatuur etc. Vandaar óók de prijs. ;)
slaatje

slaatje zegt:
Hallo Jacques, dat is toch niet voor iedereen weggelegd, veel mensen kunnen dat niet betalen. Voor dat geld wat daar betaald wordt kan men thuis een groot diner geven. Ook met z'n allen in de keuken is een optie. En is het zo dat Jonnie Boer alles zelf bereidt, dat geloof gij toch zelf niet, daar heeft hij zijn personeel voor en daar komt nog bij dat deze hobbykoks vaak nog een gezin en werk te onderhouden hebben. :?:?:?:?
djmagich

djmagich zegt:
@Jaques Joosten, Reactie is niet OK is een optie om bij ons te melden als een reactie niet door de beugel kan.



Harry Löhr

KookJij.nl
jacques joosten

jacques joosten zegt:
Mijn vriendje Jonnie Boer, die een restaurantje heeft in Zwolle, doet alleen vers. En kost niet meer tijd. Ga maar eens happen bij Jonnie. Leuk hoor! ;)