KookJij

Scampi's diabolic

Nieuwsbrief aanmelden

Scampi's diabolic

Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Waardering:
Herkomst: Griekenland
Keuken: Balkanische
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

Ontdooi de scampi's op 2 min. in heet water en ontdoe hen van hun jasje.
Doe olie in een kom en voeg er de scampi's bij samen met het laurierblad en de kruiden, roer goed om.
Blus met de witte wijn en laat even inkoken. Doe de visfumet er bij en laat zo 20 minuten sudderen.
Giet vervolgens door een zeef en hou de bouillon apart.
Maak een mooie roux met harde boter, bloem en de bouillon en laat deze voor een deel inkoken.
Voeg de room, tomatenpuree, sambal en peper en zout toe.
Meng alles mooi onder elkaar en laat de saus mooi binden.
Tip: strooi eventueel wat verse peterselie in de saus.
Bak de scampi's al roerend in de hete boter (ongeveer 2 minuten) en kruidt met zwarte peper en wat zout. Voeg ze dan bij de saus.
Verdeel over 4 borden met de hete saus en scampi's en serveer met stokbrood en een heerlijk glaasje witte wijn.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept


derbyke zegt:
Zullen het moeten vragen aan Marianne, maar denk toch wel bij de saus. Nog een vraagje wat blus je met witte wijn ??? Gaan onze scampi's toch geen 2x bakken hoop ik ;)Groetjes :);):p

adavaniwaarden zegt:
Waar worden de sjalotten gebruikt in het recept?

Mark De pitte zegt:
nu heb ik de sjalotten voor niks gesneden ik had ze niet nodig:o

catherine van de pitte zegt:
heel heel lekker,dit recept verdient een 10.:D