KookJij

scampi a la creme flambe

Een heerlijk scampi a la creme flambe recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe scampi a la creme flambe te bereiden

Pel de scampi's,maak de uien schoon en snipper ze fijn. Smelt de boter in de pan en laat de gesnipperde uien zacht worden, kruid de scampi's en voeg ze bij de uien, laat 10 min sudderen met het deksel op de pan.Haal de scampi's uit de pan en giet een flinke scheut coitreau in de pan en flambeer,doof het met het sap van 4 sinaasappelen.
1/2l room toevoegen,goed mengen en de scampi's terug in de pan leggen en nog even laten opkomemen.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

gertie

gertie zegt:
10 MIN VOOR DE SCAMPIS IS TE LANG WORDEN TAAI 5 MIN IS GENOEG