KookJij

Rundvlees Trippel Trap uit de Slow Cooker

Rundvlees Trippel Trap uit de Slow Cooker
Recept van:
Bereidingstijd: 480 min
Personen: 6 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Jan A.
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Rundvlees Trippel Trap uit de Slow Cooker te bereiden

1).Smeer de crockpot van de slow cooker in met olie.
2).Leg de plakjes uien op de bodem van de crockpot en strooi daarover uit de knoflook.
3).Mix 1 eetlepel ahornstroop met 1 eetlepel rijstolie, koriander, komijn, gember en kruidnagelpoeder en maak een homogeen mengsel.
4).Smeer hiermee het vlees in en laat het een 1/2 uur in trekken.
5).Leg het vlees op de uien.
6).Giet over het vlees een flesje "La Trappe , Tripel"
7).Giet de bouillon over het vlees.
8).Zet op LOW en laat het vlees 7 uren garen.
9).Haal het vlees er uit na 7 uur en houd warm.
10).Kook de bier-bouillon massa in de crockpot in (in een pannetje) tot 250 cc
11).Maak een papje van de maïzena en 4 eetlepels water en voeg het maïzena papje toe aan de vloeistof in de crockpot, en roer tot het een mooie dikke saus is geworden.
12).Snij het vlees dwars op de draad in mooie dikke schijven en doe het vlees weer in de pan om weer door en door warm te worden.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

Geef er aardappel purée bij met worteltjes en boontjes.
NOOT:
Dit recept werd gemaakt door Jan A.van der Hoeden voor de recepten-wedstrijd van La Trappe bieren in Mei 2013.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst