KookJij

Romige Kerstsoep met mais en paprika

Een heerlijk romige kerstsoep met mais en paprika recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 6 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Bron: mijzelf
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Romige Kerstsoep met mais en paprika te bereiden

Reken op een half uur. Verhit de bouillon. Smelt boter in een steelpannetje maar laat het niet bruin worden. Voeg bloem toe en laat al roerend 2 min. doorwarmen. Voeg een scheut hete bouillon tot en roer. Herhaal tot een gladde, gebonden saus ontstaat. Giet die bij de rest van de bouillon en roer goed. Voeg room en rozemarijn toe en breng op smaak met peper en zout. Haal van het vuur af en laat het afkoelen. Vervoer de pan met deksel en theedoek erom heen geknoopt naar een niet te koude ruimte. Snijd de paprika's in piepkleine blokjes en bewaar ze in een schaaltje met plasticfolie. Bak de plakjes ham knapperig en bewaar op een schaaltje met plasticfolie.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Miek Po

Miek Po zegt:
Lijkt me lekker maar voor mijn gevoel is de bereidingswijze niet compleet? Zie niet alle ingrediënten terug.. Vergeef me ik ben geen kookheld :)
Rob van Engelen

Rob van Engelen zegt:
Lekker hoor, vooral die Parmaham doet het!

Groeten,

Rob
Yvon de Wit

Yvon de Wit zegt:
ik ga dit recept doen met de Kerst. Prima recept en zo klaar.