KookJij

Ravioli ai Carciofi ( Ravioli met artisjokken )

Een heerlijk ravioli ai carciofi ( ravioli met artisjokken ) recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 5 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vegetarisch
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Bron: Eigen kookclub
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Ravioli ai Carciofi ( Ravioli met artisjokken ) te bereiden

Het pastadeeg:

Doe de bloem op een werkvlak en maak in het midden een kuiltje.
Doe de eieren en het water erin.
Meng eerst met een vork en daarna met de vingers de bloem door het water tot een glad mengsel is ontstaan.
blijf kneden tot het deeg soepel is.
Kneed het deeg op een met bloem bestoven werkvlak zoals brooddeeg wordt gekneed.
Druk het deeg uit elkaar met de muis van de handen, en druk het dan weer tegen elkaar.
Draai de deegbal een kwartslag om ( zodat het een andere richting wordt gedrukt )en druk het dan nog eens op dezelfde manier uit elkaar.
Blijf dit ongeveer 10 min. doen, tot het deeg soepel en elastisch is.
Wikkel het in folie en laat het 10 min. rusten.

De raviolivulling:
Snijd de artisjokbodems in achten.
Verhit de olie in een koekepan en doe de gesneden artisjokbodems, de knoflook, de marjoraan en het basilicum erin; laat dit alles zachtjes msoren.
Voeg de witte wijn ende bouillon toe.
Laat de vloeistof helemaal verdampen. Keer de inhoud van de pan op een hakbord en hak het mengsel fijn.
Doe het mengsel over in een schaal en meng het hele ei, de eierdooier en de Parmezaanse kaas erdoor en breng de vulling op smaak met peper en zout.
Laat hem afkoelen.

Het pastadeeg uitrollen:

Snijd de helft van het pastadeeg af en rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkvlak met een deegrol, rol luchtig en met gelijkmatige bewegingen steeds dezelfde richting uit tot de lap 2 mm dik is.
Dek de pasta af met een doek als u hem nog niet verwerkt.
Doe hetzelfde met de andere helft van de deeg.

De ravioli:

Leg op de plak pastadeeg kleine bergjes van de vulling van ca 1/2 tl en op 4 cm afstand van elkaar.
Leg de andere deeglap er overheen.
Druk deze voorzichtig aan tussen de verschillende rijen vulling, eerst de ene kant en daarna de andere kant uit, om alle lucht ( waardoor de ravioli tijdens het koken zou scheuren ) te verwijderen.
Snijd de ravioli uit met een koekjessteker van4 cm doorsnee .
Maak de ravioli liever niet tevoren- het is het lekkerst om hem pas vlak voor het eten te maken.

De saus:

Kook de ravioli in ruim kokend water met zout 3 min of al dente.
Doe 40 gram boter in een koekepan met de gezeefde tomaat, voeg een beetje zout toe en laat de saus 30 seconden koken.
Smelt in een andere grote koekepan de overige boter.
Doe de uitgelekte , nog hete ravioli erin en sauteer deze zachtjes met 3 el van het kookvocht, strooi de Parmezaanse kaas erover.
Schep op elk bord een beetje tomatensaus, schep de ravioli daarop en besprenkel deze met nog wat saus.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst