KookJij

Rabarbertaart met vanillesaus

Een heerlijk rabarbertaart met vanillesaus recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 12 personen
Categorieën:
  1. > Nagerechten - Koud
  2. > Taarten, gebak & ijs - Gebak
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Rabarbertaart met vanillesaus te bereiden

Meng de boter met eiwitten en de basterd.
Meng de bloem met bakpoeder en zeef boven de botermassa.
Meng het tot een deeg.
Druk 400 gr deeg in de bodem en de rand van de vorm.
Snijd de rabarber in 2 cm stukjes.
Strooi de suiker over de rabarber.
Zet op het vuur met 30 gr water erbij.
Laat even koken en pan van het vuur nemen.
Maak het zetmeel aan met 30 gr water tot een papje.
Roer het zetmeel door de hete massa.
Laat afkoelen.
Giet de vulling in de vorm.
Rol rest deeg uit tot 4 mm dikte.
Snijd in repen van 2 cm breed.
Maak een ruit patroon over de taart.
Verwarm de oven op 180 oC.
Bak de taart in 40 min. goudbruin.
Laat geheel afkoelen.
Voeg alle ingrediënten voor de saus in een pan, (op 150 gr slagroom na).
Verwarm deze au bain marie tot 82 graden.
Blijf wel steeds over de bodem roeren.
Als de saus aan de lepel blijft hangen,
pan van het vuur nemen en laten afkoelen .
Klop de slagroom stijf op.
Roer de slagroom door de koude saus.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

slaatje

slaatje zegt:
Dank je wel, ik ga er rekening mee houden. Ik maak niet vaak rabarbercompote maar ga wel de datum noteren vanaf een week daarvoor. Groetjes Gerda :p:p:p
opa-henny Banketbakker

opa-henny Banketbakker zegt:
Aan het zwavelzuur wordt GEEN ruchtbaarheid aangegeven en wordt van tafel geveegd, dat moet je niet zo letterlijke nemen wordt er gezegd. Maar vandaar mijn waarschuwing hierover. Zie ook: http://eten-en-drinken.infonu.nl/producten/59296-rabarber-de-bladeren-zijn-giftig.html
slaatje

slaatje zegt:
Mag er dan nog wel rabarber verkocht worden als het niet "goed" meer is?