KookJij

Pretzels (zoute krakelingen)

Nieuwsbrief aanmelden

Pretzels (zoute krakelingen)

Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 10st personen
Categorieën:
  1. > Hapjes - Warm
Waardering:
Herkomst: Duitsland
Keuken: Europese
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

Los gist op in het water. Voeg suiker en bloem toe. Kneed in 8 minuten tot een elastisch deeg. Laat een half uur rijzen onder een schone theedoek. Kneed door, verdeel in 10 gelijke bolletjes. Rol van het deeg veters van 30 cm lang (= 3 handen naast elkaar). Vorm krakelingen als volgt. Leg deeg-veters in een U-vorm, draai uiteinden een hele slag om elkaar heen en klap ze dan naar beneden.
Zet ze vast in de bocht van de U. Als het goed is heeft de krakeling drie ongeveer gelijke gaten (symbool voor de heilige drie-eenheid). Leg op bakplaat, bestrijk de pretzels met geklutst ei, strooi er wat grove zoutkorrels over, druk ze zacht in het deeg. Laat 10 minuten rusten. Bak ze in 12 minuten op 200 graden. Warm zijn ze het lekkerst.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept


Bram zegt:
Als het deeg niet elastisch word moet je er beetje bij beetje meer water bij doen

Lydia zegt:
Dit recept is niet correct, ze moeten voor het bakken in water gekookt worden.

charlotte zegt:
In andere recepten staat dat je de pretzel eerst moet koken en dan pas bakken. Misschien is dat de oplossing om ze zacht te krijgen?

fijnproever zegt:
@Ina, denk dat je ze best in het midden van je oven plaatst.;) Groetjes, Erwin Kookjij.nl

Ina Vreeken zegt:
Op welke richel in de oven van mijn gasfornuis moet ik de bakplaat zetten?? Vr. Gr. van Ina.

Mike zegt:
Bij mij werd het deeg ook niet elastisch, ook niet na het rijzen .. Erg lastig om dan pretzels te maken .. dus 't zijn oa bolletjes geworden.

zeg ik lkr niet zegt:
Lol.

chvanhoutte zegt:
Eindelijk een recept gevonden, zal het vlug eens proberen:D

miss073 zegt:
Lekker!!! Ga ze nu weer maken.

arno zegt:
Als ik kon zou ik er duizenden maken, alleen vind mijn ma dat niet goed:(:(:(: