Recept
« Terug naar recepten
Portobello-groentetaartje met kaas
PT40M
Portobello-groentetaartje met kaas
Een heerlijk portobello-groentetaartje met kaas recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
champignonidee.be
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Portobello-groentetaartje met kaas te bereiden
Verwarm de oven voor op 200°C.
Borstel de portobello’s schoon met een borsteltje of een stuk keukenpapier. Verwijder de steeltjes en houd apart.
Verhit een grillpan. Doe wat olijfolie op de hoeden van de portobello's en grill ze 2 min. met de gladde kant naar beneden. Leg ze in een ovenschaal.
Snijd de steeltjes van de portobello's en de overige groenten in hele kleine blokjes.
Verhit 2 el olijfolie in een hapjespan en fruit hieirn de ui aan. Snijd de roerbakblokjes in kleine stukjes en bak 2 min. mee met een snufje paprikapoeder.
Voeg de groenteblokjes en de tijm aan toe en laat 5 min. verder garen. Breng op smaak met peper en zout. Roer er van het vuur af de crème fraîche door.
Hak de walnoten fijn en voeg toe. Vul de portobello's met het mengsel, maak er mooie hoge torentjes van. Strooi er lekker veel geraspte kaas over en zet de portobello’s 10 min. in de oven.
Leg wat sla op een bord. Maak dit aan met een beetje olijfolie en balsamicoazijn. Leg de gegrilde portobello's er op en garneer met wat fijngehakte bieslook.