KookJij

Plaatkoek

Een heerlijk plaatkoek recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 75 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Taarten, gebak & ijs - Cake
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Metro 200913
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Plaatkoek te bereiden

De bodem:
Meng meel, suiker en havermout in een grote kom.
Smelt de boter en voeg dit al roerende toe tot een kruimelig mengsel ontstaat.
Vet een bakplaat met opstaande rand goed in.
Zet een derde deel van het deeg een half uur in de koelkast.
Het resterende deeg verdelen over de bakplaat en met een lepel stevig aandrukken.

De vulling;
De rozijnen wassen en in de week zetten.
Na het weken droogdeppen met keukenpapier.
De appels schillen, grof raspen en met kaneel en suiker op smaak maken.
Appelmengsel en rozijnen verdelen over het deeg op de plaat.

De toplaag:
De oven voorverwarmen op 175 graden.
Het deeg uit de koelkast over het geheel kruimelen en licht aandrukken.
De plaatkoek midden in de oven schuiven en in 75 minuten gaar bakken.
Vervolgens een half uur laten afkoelen en dan in stukken snijden.
Serveer eventueel met een toefje slagroom.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

opa-henny Banketbakker

opa-henny Banketbakker zegt:
150 gr kaneel lijkt mij wel heeeeel er veel in denk dat 15 gr voldoende is;)mooi recept hoor !