KookJij

Pizza's van Turks brood

Een heerlijk pizza's van turks brood recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Pizza's van Turks brood te bereiden

Verwarm de over voor op 200°C.
Snijd de Turkse broden horizontaal doormidden. Smeer de zachte kant van elke helft in met wat olijfolie.
Leg de helften ca. 10 min. in de oven met de zachte kant naar boven.
Snijd ondertussen de gewenste groenten, vlees en/of vis klein zodat die later op de pizza's gelegd kunnen worden.
Haal de helften uit de oven en wrijf ze in met een gekneusd teentje knoflook (1 teentje per brood). Wrijf daarna met de blaadjes basilicum over de helften.
Smeer alle 4 de helften in met de passata. Leg vervolgens de gewenste ingrediënten erop en bestrooi het geheel met Parmezaanse kaas (jonge kaas of belegen kaas kan ook).
Leg de pizza's ± 10 min. in de oven totdat de kaas gesmolten is.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

bert46

bert46 zegt:
Weer wat geleerd he, liske,
gr bert
Liske

Liske zegt:
Waarom wrijven met slechts twee blaadjes basilicum? Strooi ze er rijkelijk op, niet te zuinig met zo'n lekker kruid!
vanveerle

vanveerle zegt:
Hoi bert,

Passata is tomatenpulp. Je kan het zelf maken maar het is ook gewoon in pakken, blikken of flessen te koop in de supermarkt.
bert46

bert46 zegt:
Wat is pasata?

gr bert.