KookJij

Peperonata

Een heerlijk peperonata recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Bron: Italiaanse kennis van de familie.
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Peperonata te bereiden

*Eerste 5 ingredienten in een pan bij elkaar doen en op middel-hoog vuur opkoken en doorroeren tot het een ketchup achtige substantie is geworden.Dat zal zo na ± 12 minuten zijn
vanaf het moment van koken.Haal van vuur weg,verwijder laurierblad en zet apart
*In een grote pan met dikke bodem de olie goed heet maken en daarin uien,knoflook,venkel,selderij al roerend aanzweten tot er vocht uit de groentes komt (na ± 5 minuten).Nu de rest erbij : paprika,ansjovis,peper,blad- peterselie en venkelgroen.Dit nogeens ± 5 minuten laten doorkoken onder roeren tot alle ingredienten er rood uitzien.
*Haal van het vuur af,zeef en vang het vocht op.
*Dit vocht gaat door de tomaten preu en dat koken we in tot het vocht is verdampt al dan niet vergezeld van de optionele krenten of rozijnen
*Nu gaan we peperonata maken : we gooien de inhoud van beide pannen bij elkaar,roeren dit goed door en laten dit afkoelen tot kamer temperatuur

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

*De peperonata is nu zover dat ze opgediend kan worden (bv
bij een visschotel met rijst,of gebakken varkensvlees met rijst)
We dienen het op "versierd"met grof gehakte bladpeterselie

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst