KookJij

Pasta al Forno + Saus

Nieuwsbrief aanmelden

Pasta al Forno + Saus

Recept van:
Bereidingstijd: 260 min
Personen: 12 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Pasta's
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Bron: Italiaanse keuken
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

Voor de saus:
Verhit de helft van de olie in een een grote pan met dikke bodem en bak de ui tot licht goudbruin.
Voeg het gehakt toe, breng op smaak met z/p en bak al roerend tot bruin.
Verhit ondertussen in een koekenpan de rest van de olie en schroei de schenkels of de ossobuco rondom bruin.
Voeg ze dan toe aan het gehaktmengsel.
Pureer de tomaten grof in hun blik en giet ze over het vleesmengsel.
Voeg de doperwten hieraan toe, roer even en laat alles 2 uur stoven, afgedekt, op laag vuur, totdat het vlees van de botten valt.
Neem het vlees uit de pan, laat het wat afkoelen en trek het vlees van de botten.
Schep 2-3 pollepels saus uit de pan en houd apart.

Verwarm de oven voor op 190°C.
Pasta:
Kook de pasta in gezouten water, maar iets korter dan voorgeschreven, bijv 7 ipv 10 min.
Laat de pasta even uitlekken en schep er wat saus over om te bevochtigen.
Verdeel wat saus over de bodem van een diepe ovenschaal (ca 30x35 cm)
Leg een laag penne op de saus.
Schep meer saus over de pasta.
Leg er wat stukjes vlees op, verdeel er wat van de mortadella en het gekookte ei over en bestrooi royaal met parmazaanse kaas en wat basilcumblaadjes.
Herhaal dit steeds en eindig met een laagje penne.
Vermeng de apart gehouden saus met het losgeroerde ei en schep dit over de penne.
Bestrooi het gerecht met de rest van de kaas.
Dek de schaal af met alu folie en zet hem 40 min .in de oven.
Verwijder de folie en bak nog 10-15 min.
Laat het gerecht 15 min. rusten alvorens te serveren

Mijn kookverhaal (Hans de vos)

Dit is een vrij bewerkelijk recept, vaak wordt de saus een dag van te voren gemaakt, dan harmonieren de smaken beter.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept


erna .vanderhaeghen zegt:
Kan niet anders , dit moet super smaken, ga het eens maken zodra het minder warm is zie er mij nu geen doen aan;)