KookJij

Pannenkoeken gevuld met witlof, ham en kaas

Nieuwsbrief aanmelden

Pannenkoeken gevuld met witlof, ham en kaas

Recept van:
Bereidingstijd: 90 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: eigen
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

Bereiding van de pannenkoeken
Bereidingstijd: ca 50 minuten
1. Zeef de bloem. Maak een putje in de bloem en breek er de eieren in. Voeg zout en olie toe.
2. Giet er al roerend de melk bij, vertrekkend vanuit het midden.
3. Als er nog klonters in het beslag zijn, zeef het beslag dan opnieuw.
4. Laat het beslag een uur in de koelkast rusten.
5. Bak de pannenkoeken in een licht beboterde hete pan.


Bereiding van de vulling
Bereidingstijd: ca 15 minuten

1. Spoel en snijd het witlof (bodempje er af en bitter stammetje er uit) in kleine stukjes. Braiseer of stoof het witloof zachtjes in eigen nat onder deksel. Kruid wat met nootmuskaat, peper en wat zout. Giet het door een zeef en vang het vocht op voor de bechamelsaus.
2. Snijd de ham in blokjes of reepjes. Maak een wat dikke béchamelsaus van boter, bloem, melk en witloofvocht. Voeg de gemalen kaas en de ham bij de bechamel.
3. Besmeer elke pannenkoek met het béchamelmengsel en rol die met een zachte hand op. Leg die in een ovenschaal.
4. Plaats de schaal in de voorverwarmde oven (140°C) en leg een klein klontje boter op elke pannenkoek. Bestrooi nog een met een beetje geraspte kaas. Laat 20 minuten warmen en zet het geheel nog even onder een hete grill (300°C gedurende 3 à 4 minuten).

Mijn kookverhaal (Willy Delcart)

een lekker hapje!

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept


willydelcart zegt:
Danku lieve dames voor zoveel lof. Het is een variante op een grote Belgische klassieker.
(Witloof met hesp in den oven)

Anna zegt:
Ik sluit me daar helemaal bij aan.:D;)

derbyke zegt:
Hallo Willy, een dikke tien voor dit speciaal en apart gerecht. Groetjes van ons 3tjes :);):p