KookJij

Panna cotta van koffie met sinaasappel-gembersaus

Een heerlijk panna cotta van koffie met sinaasappel-gembersaus recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 25 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Bron: Ze Kookt
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Panna cotta van koffie met sinaasappel-gembersaus te bereiden

Schil de gember en rasp fijn.
Rasp de schil van 1 sinaasappel en pers hem daarna uit.
Snij met een scherp mes de schil van 2 sinaasappelen tot op het vruchtvlees.
Maak de partjes los en snij het vruchtvlees tussen de vliesjes uit. Doe dit boven een kom en vang het sap op.
Laat de gelatineblaadjes weken in koud water.
Doe de room samen met de suiker en vanillesuiker in een steelpannetje en breng aan de kook.
Roer er de koffie en de uitgeknepen gelatineblaadjes onder.
Neem van het vuur en wacht tot alle gelatine goed gesmolten is.
Giet de panna cotta in 4 individuele kommetjes en laat 4 à 5 uur afkoelen in de koelkast.
Doe de geraspte sinaasappelschil en het sinaasappelsap, samen met de geraspte gember en de honing in een steelpannetje en laat 5 minuten koken.
Draai de kommetjes om op de borden en lepel er de sinaasappelgembersaus over.
Garneer het bord met enkele partjes sinaasappel.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

brinkie1970

brinkie1970 zegt:
Heb het ondertussen veranderd.
brinkie1970

brinkie1970 zegt:
Sorry, het zou idd een zakje vanillesuiker zijn.
astrid7

astrid7 zegt:
Sorry ik bedoel een pak!
astrid7

astrid7 zegt:
U heeft het over een zak vanillesuiker,
maar ik neem aan dat u zo een klein zakje bedoelt.