KookJij

Ouderwetse kippenragout in vuurvaste bakjes

Een heerlijk ouderwetse kippenragout in vuurvaste bakjes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 55 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: spar
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Ouderwetse kippenragout in vuurvaste bakjes te bereiden

Snijd de kipfilet in blokjes en kruid ze met peper en zout. De boter in een braadpan laten uitbruisen en op een matig vuur de kipblokjes bakken. Voeg de sjalotjes en de champignons toe en laat deze even meebakken. Schep de kipblokjes, sjalotjes en champignons uit de pan en houd deze even apart. Strooi de bloem in de braadjus en laat even meegaan. Blus nu af met de kippenbouillon en laat al roerende koken tot een dikke saus. Voeg hier de slagroom, de peterselie, ham en kipmengsel aan toe en breng de saus weer aan de kook. Laat het 5 minuten inkoken tot een redelijk dikke massa. Giet de ragout in 4 vuurvaste ovenschaaltjes welke van te voren zijn bestreken met gesmolten boter en bestrooi de ragout dan met de overige paneermeel. Leg hierop een klontje boter en zet ze in een voorverwarmde oven van 180 graden. Laat ongeveer 20 minuten bakken tot ze mooi goudbruin zijn.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

R van Zandwijk

R van Zandwijk zegt:
Goed recept!!
Maar wat moet ik nu met die 4 rundertartaartjes?
jo

jo zegt:
erg lekker recept maar een beetje te zout naar mijn smaak.;)