KookJij

Notenbrood

Nieuwsbrief aanmelden

Notenbrood

Recept van:
Bereidingstijd: 115 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Brood - Bakken
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Belgische
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

De gist oplossen in een weinig lauw water.De bloem, samen met de melk en drievierde van het water met de gist, de boter en het zout tot een soepel deeg kneden. Indien nodig nog wat water toevoegen. Kneden tot het deeg goed loslaat van het werkvlak.Onder een doek een half uurtje laten rusten en er vervolgens voorzichtig de gehakte noten onderkneden.Nogmaals een half uurtje laten rusten en vervolgens een bol vormen met het deeg.Op een beboterde bakplaat leggen en nog 45 minuten laten rijzen onder een doek.Tenslotte in 30 minuten bakken in een hete oven van 225 graden

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept


sonja zegt:
Zal ik zeker eens proberen, ziet er zeer lekker uit.

dani zegt:
Gebruik je verse gist of droge gist?

vashta zegt:
Kan ik hier ook pitten toe voegen ( pompoen en zonnebloem )
Bij voorbaat dank.
Vriendelijke groeten vashta

derbyke zegt:
Hallo alletwee , natuurlijk gaat dat met hazelnoten ...maar voor de zekerheid toch een beetje hakken.Groetjes van ons 3 :);):p

poeleke zegt:
Volgens mij kan dit ook met alleen hazelnoten. Ik gebruik zelf een zakje studentenhaver. De grote noten hak ik eerst wat fijner in de keukenmachine of ik snij ze doormidden.

maria1 zegt:
kan ik dit ook maken met hazelnoten en moet ik de noten eerst malen ?