KookJij

Limburgse vlaai

Nieuwsbrief aanmelden

Limburgse vlaai

Recept van:
Bereidingstijd: 100 min
Personen: 10 personen
Categorieën:
  1. > Taarten, gebak & ijs - Gebak
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Belgische
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

Gist met een beetje lauwe melk aanmaken. Van de bloem, boter, suiker, gist en de lauwe melk een deeg maken. Goed doorkneden en afgedekt op een warme plaats laten staan om te rijzen, (60 minuten). Na het rijzen opnieuw kneden en uitrollen tot de hele vlaaibodem bedekt kan worden (In dit geval ongeveer 32 centimeter). Het deeg dat over de bodem uitsteekt er met de deegroller afhalen. Het deeg hier en daar inprikken met een vork en nogmaals laten rijzen. De bodem bedekken met fruit, Zoals kruisbessen, pruimen, appel, abrikozen of rijst. De vlaai met het fruit erop 40 minuten bakken in een voorverwarmde oven van 225 graden.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept


Anna zegt:
Bedankt voor je complimentje
Hee grappig, waar woon je in Thailand Anette?:D:D
Groetjes,
Anna.;);)
KookJij.

derbyke zegt:
Dank u Annette veel kookplezier groetjes:);):p

Annette zegt:
Ik woon in thailand en ben nederlandse. Dus ik bak graag nederlands gebak. Deze site is super goed. Gr, ANNETTE:)

heidi zegt:
Eindelijk is mijn vlaai goed van smaak, heerlijk:p:p

piet van dorresteijn zegt:
Hola uit Spanje,
kun je de melk ook vervangen voor water?
Groetjes piet.

sakko zegt:
Hola uit Spanje!

you zegt:
heerlijk bedankt
:p

Loes zegt:
Dit is een recept wat staat op de site van Toerisme Vlaanderen, dus geen eigen recept!:(

Elisabeth zegt:
Klinkt heerlijk, daar ik in het buitenland woon zou ik deze graag zelf maken. Maar hoe word de geruite bovenkant gemaakt ? Bedankt !!

Jan Verhoef zegt:
Moeten die appels geschild worden of met schil in partjes of plakken snijden?