KookJij

licht gebonden aspergesoep met shi-take en grote garnalen

Een heerlijk licht gebonden aspergesoep met shi-take en grote garnalen recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 50 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe licht gebonden aspergesoep met shi-take en grote garnalen te bereiden

Borstel de paddestoelen schoon, snijd ze in plakjes en bewaar de afsnijdsels. Was de bosuitjes, snijd ze in dunne rigetjes en bewaar de afsnijdsels. Schil de laos en knoflook en hak ze fijn. Was de chilipeper en snijd hem in dunne sliertjes. Was de sereh en snijd hem fijn. Was de asperges, schil deze en snijd de uiteinden af. Snijd ze in stukjes van 2 cm. lang. Bewaar schillen en uiteinden. Pel de garnalen, halveer ze en verwijder de darmen. Spoel de pantsers af onder de koude kraan en laat ze uitlekken op keukenpapier. Verhit de olie en schep de pantsers hierin om. Voeg de sereh, djeroek-poeroetbladeren, laos, knoflook, de afsnijdsels van de groenten en de bouillon toe. Breng dit aan de kook en laat alles 20 minuten trekken op laag vuur. Zeef de bouillon. Schep de asperges, paddestoelen, bosuitjes en chilipeper door de bouillon en laat deze 10 minuten zachtjes trekken. Voeg de garnalen toe en verwarm ze 3 minuten mee. Breng de soep op smaak met zout en serveer hem.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Tom

Tom zegt:
Jammer, het viel tegen, teveel pit.
C.Paaschen

C.Paaschen zegt:
Heerlijk, ik twijfelde maar ik heb het toch geprobeerd het heeft goed uitgepakt.
Hans Legius

Hans Legius zegt:
Eindelijk een Aspergesoep zonder grote hoeveelheden Room en/of Boter. Perfect!