KookJij

Lasagne

ovenschotel zie bereiding
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Bron: libelle of Margriet
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Lasagne te bereiden

De olie in de braad of hapjespan heet laten worden en het gehakt erin rullen, (los en korrelig maken) dan de kleingesneden groente erbij doen en meebakken, de kruiden, zout en peper ,de tomato fritto er bij doen en 30 minuten zacht laten pruttelen. Ondertussen een grote pan met water en een scheutje olie aan de kook brengen en de lasagne hierin 7 minuten laten koken, opletten dat de lasagne niet aan elkaar plakt en los van elkaar blijft . In een steelpan de boter laten smelten en de bloem erbij doen even tot een bal roeren dan de melk beetje bij beetje erbij roeren met de garde tot je een gladde lichtgebonden saus hebt . Goed over de bodem zodat het niet aankoekt! Op smaak brengen met peper, zout en nootmuskaat tot slot de 100 gram kaas erin laten smelten. Een ovenschaal invetten en laag om laag de lasagne, vleessaus en bèchamelsaus in de schaal doen, de bovenlaag moet eindigen met lasagne met daarover bèchamelsaus, dan als laatste de andere 100 gram kaas erover strooien en in een 200 graden voorverwarmde oven zetten voor 30 minuten tot er een mooi lichtbruine bovenlaag op zit. Smakelijk eten !!

Mijn kookverhaal (Doriet Janssen)

Dit recept gebruik ik al meer dan 30 jaar en heb ik destijds uit de libelle of margriet gehaald en iedereen vind het lekker. De bechamelsaus maak ik iets meer omdat ik het wat weinig vond en het zout vervang ik altijd door bouillonpoeder dat smaakt veel lekkerder.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst