KookJij

Kruimeldeeg

Een heerlijk kruimeldeeg recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 150 min
Personen: 16 personen
Categorieën:
  1. > Taarten, gebak & ijs - Taarten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Frankrijk
Keuken: Europese
Bron: De smaken van de Midi
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Kruimeldeeg te bereiden

Voeg schilfers ijskoude boter toe aan de bloem,goed kneden,dan 2 eieren toevoegen,lichtjes losgeklopt met wat water.Blijven kneden tot je een vaste bal hebt.Laat 120 minuten rusten in de koelkast in een keukenfolie.Snij 1/4 van de bol af.Rol het deeg uit tot een dunne plak,rol terug op een deegrol en leg het deeg voorzichtig in een taartvorm van 25 cm diameter(gebruik best bakpapier)Prik er met een vork gaatjes in om luchtbellen te voorkomen tijdens het bakken.Bestrooi met gemalen Parmezaanse kaas.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst