KookJij

Kruidensalade met gegrilde groene asperges

Een heerlijk kruidensalade met gegrilde groene asperges recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 55 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: wining & dining
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Kruidensalade met gegrilde groene asperges te bereiden

Klop voor de dressing alle ingrediënten behalve de olie met een staafmixer door elkaar.Giet er langzaam de olie bij.Blijf goed kloppen tot de dressing een beetje gaat binden.breng op smaak met zout.Is de dressing te scherp,voeg dan nog wat olie of suiker toe.Verwarm een grillpan,smeer de asperges in met olijfolie en grill ze ongeveer 5 minuten tot ze bruin en beetgaar zijn.Draai ze regelmatig.Meng sla en kruiden goed door elkaar en verdeel over 4 borden.Pocheer de eieren:doe 1 ei in een kopje.Breng in een pan water aan de kook en doe er de azijn bij.Zet het vuur uit.Laat het ei voorzichtig in het water glijden en laat ongeveer 6 minuten pocheren.Het eigeel moet nog zacht aanvoelen.Schep het ei voorzichtig met een schuimspaan uit de pan.Herhaal dit met de andere 3 eieren.Leg de eieren in het midden van de sla.Verdeel de asperges erover en giet de dressing eromheen.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst