Recept
« Terug naar recepten
Konijn met dragon mosterdsaus
PT125M
Konijn met dragon mosterdsaus
Een heerlijk konijn met dragon mosterdsaus recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
125 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
eigen kookclub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Konijn met dragon mosterdsaus te bereiden
Konijnenbouten afspoelen, droogdeppen met keukenpapier, bestrooien met zout en peper en bestrijken met 2 eetlepels mosterd. Boter verhitten in een braadpan, de bouten dicht schroeien (niet allemaal tegelijk) en uit de pan nemen. Stukken sjalot fruiten in de boter en wijn, gevogeltefond, rest van de mosterd en dragon toevoegen en aan de kook brengen. Konijnenbouten terug in de pan doen en 1,5 uur laten stoven. Gedeelte van het kookvocht laten inkoken en room culinair hierdoor roeren. Even laten inkoken en op smaak brengen met zout en peper en mosterd. Eventueel binden met beurre manie, serveren bij de konijnenbouten en garneren met blaadjes verse dragon.